SPAR MEG... for disse fem utsagnene

FEM ting jeg er drittlei av å lese og høre om.

Illustrert av en (nesten) splitter naken Ducky fordi hun - i motsetning til meg - ikke har noe i mot å kle av seg offentlig. Og fordi dette stort sett handler om kropp og mat.


1)

"Dette kan du spise med GOD samvittighet!"

Hva i all verden betyr dette?

At jeg bør skamme meg dersom jeg spiser en pannekake uten proteinpulver eller en müsliblanding med tilsatt sukker?

Er ikke "dårlig samvittighet" i samme setning som en eller annen matvare litt vel UTRENDY?

God samvittighet? Dårlig samvittighet?

God samvittighet? Dårlig samvittighet?

God samvittighet? Dårlig samvittighet?

INGEN samvittighet.

Mat er mat og innimellom er det godt med grovbrød med avokado og babykale. Og blue corn chips. Og innimellom trenger sjela at man spiser en kake som ikke er "sunnifisert".


2)

"Gutter/menn foretrekker uansett... blah-blah..."

Sagt i forbindelse med kropp. Store pupper. "Mer å ta i". Skikkelig rumpe.

WHATEVER.

INGEN - ikke engang min egen smak - skal påvirke hvordan jeg ser ut. Min vekt og mine former skal styres av hva kroppen TRENGER, ikke av hva som er trendy (muskler og lav fettprosent) eller hva det mtosatte kjønn (evt samme kjønn) liksom liker (digge former!!!)

Utseendet mitt trenger ikke å godkjennes av andre. Aller minst en generell "smak"!!! Dette gjør meg så forbanna!!!!!!!! 

Og, som jeg nevnte, heller ikke jeg har noe jeg skulle sagt. Kanskje jeg skulle ønske jeg var mye høyere og at jeg hadde større pupper. Men det er faktisk begrenset hva man kan kontrollere uten plastisk kirurgi eller evt dietter og strenge treningsregimer - og hvor langt skal man gå? Hvor mye skal man investere i hvordan man SER ut?

Jeg er så mye mer! Det MINST spesielle og det minst interessante og morsomme med meg er utseendet mitt. Og derfor vil jeg heller bruke tid på interesser, utvikle evnene mine og være "meg" enn magemuskler og restylane og "IIFYM"

Vi skal selvsagt ta vare på kroppen - spise sunt (hvaenn det betyr) og bevege den - men den skal ikke TEMMES og den skal ikke presses inn i verken den ene eller den andre formen. 


3)

"Shit, nå har vi FRÅTSA. Ekstra løpeøkt i morgen!!!"

Ja. Når du koser deg må du STRAFFES! Har du spist kake med gode venner? Takket du ja til en bolle bakt av mormoren din? Klarte du ikke stoppe etter X antall peanøtter? 

Ditt ondskapsfulle menneske!

FY skamme seg!


4)

"Det sunneste du kan spise / det sunneste du kan gjøre er..."

Hvorfor må journalister/andre henvende seg til "du" som om vi alle er en person med samme utgangspunkt og samme behov?

Hva vet du om hva som er sunt for meg?

Ikke alle har gått av å være kjempekative og kutte ut ditt og datt - enkelte har godt av mye hvile og mye næring, og alle (tør jeg faktisk påstå) har godt av at vi SLUTTER å snakker så mye om disse trendene og reglene for hva som er "lov".

Ingen vet hva jeg trenger, ingen av oss trenger det samme.

Det finnes like mange definisjoner på "sunt" som det finnes mennesker. SÅ DRIT I Å SNAKKE TIL EN PERSON. 


5)

"Ekte kvinner har former."

Dette er den verste.

Kvinnekroppen kan være bitteliten eller den kan være supermuskuløs eller den kan være myk og stor.

EKTE KVINNER HAR EN KROPP. 

Punktum.


Til slutt:

Hva irriterer deg? Kjenner du deg igjen i noen av disse punktene? Noe å legge til?