Blogger - fra frustrasjon til inspirasjon

Inspirert av forrige innlegg om sauer og interesser.

Hvilke blogger leser jeg?

La oss starte med hva jeg pleide å lese.

For noen år siden fulgte jeg et par fitnessblogger.

Og det er det jo ingenting galt i - så lenge du faktisk liker å trene og trenger inspirasjon til hvordan man kan spice up havregrøt og proteinshaker eller følge adlinks til treningstightser. Men for meg, som prøvde å jobbe med å få et mindre komplisert forhold til mat og kropp? Ikke det mest inspirerende å følge.

Jeg har også fulgt de større rosabloggerne. Da jeg klikket meg ut var det ofte med en stor dose irritasjon. Der og da trodde jeg det utelukkende handlet om at personen som skrev fremmet en materialistisk livsstil, at hun til stadighet måtte kle seg halvnaken og indirekte styrket oppfatningen mange av oss har om at lykken kommer bare man "klikker hjem" nok stuff, løper mange nok mil før frokost eller generelt gjør en innsats for at livet skal fremstå perfekt - per den generelle definisjonen.

 La meg ned her, jeg...

La meg ned her, jeg...

Jeg er fremdeles ingen fan av disse bloggene, men jeg har innsett at irritasjonen jeg følte ikke egentlig handlet om at de var "dårlige forbilder", men at jeg ikke var spesielt fornøyd med egen livssituasjon.

Var jeg misunnelig?

Ja. Men ikke i den forstand at jeg virkelig ønsket meg et enormt klesskap eller hair-extensions eller mulighet til å trene hver dag, kanskje to ganger om dagen, og ta bilder av meg selv i speilet med tommelen i været.

Det handlet mer om at de fremstilte livet sitt så veldig RYDDIG. Det var som om de liksom ropte at dersom man bare gjør "alt" riktig hele tiden - krysser av på fine lister, alltid har full oversikt - "jeg er en liten perfeksjonist", alltid starter uken med et smil: "nye muligheter, BRING IT"! - er det fullt mulig å opprettholde den kontrollen jeg ikke lenger hadde. 

For til sammenligning var mitt liv et kaotisk rot, jeg rant over av mindre sjarmerende følelser, fikk ikke til det jeg ville TIL TROSS for at jeg også egentlig hadde selvdisiplin. Ved daglig å utsette meg for andres plettfrihet ga jeg meg selv muligheten til å føle meg fullstendig mislykket. Og jeg grep den. Dag etter dag. Helt frivillig.

Sannheten er jo at ingen egentlig har kontroll når det kommer til stykket. Selv de aller mest perfekte av oss går gjennom vanskelige perioder. Og når livet er vanskelig er det ikke bare-bare å se sjarmen i en mandag som bare er proppfull av nye muligheter - "LET'S GO!"

I de periodene kan det være lurt å ikke utsette seg for andres intense lykke og imponerende effektivitet. Ikke fordi det bør være forbudt å spre glede på internett, men fordi det er altfor lett å sammenligne seg og føle at man på ingen måte når opp.

I dag - fordi jeg er fornøyd med egen tilværelse og ikke lengter etter dette ryddige, plettfrie livet - kan jeg fint lese om både proteinkaker og se bilder av pulsklokker og utrolig fine kaffekopper dandert med roseblader uten å føle meg det spor mislykket.

Men jeg har heller ikke noe behov for å dykke inn i verdener som ikke angår min.

Mange sier at rosabloggene er et avbrekk fra hverdagen, en mulighet til å drømme seg bort.

For min del vil jeg heller forsvinne inn i helt andre ting enn andres magemuskler og spisestuestoler og høstgarderobe.

Smak og behag.

 Ducky ikledd høstens farger. Vi har IKKE for vane å kle ut hundene. Et engangstilfelle som ikke skal gjentas. Men fin var hun. Det synes ihvertfall Drago.

Ducky ikledd høstens farger. Vi har IKKE for vane å kle ut hundene. Et engangstilfelle som ikke skal gjentas. Men fin var hun. Det synes ihvertfall Drago.


Så, hva leser jeg?

Bokblogger! Jeg kan nevne mange, men Bokelskerinne (Elin) er min favoritt.

Engasjerende tekst og sterke meninger fra Lammelaaret og fra Gunnhild Corwin

Ida Jackson (jeg skule ønske hun oppdaterte litt oftere... Virrvarr/Revolusjonært Roteloft pleide å være min favorittblogg over alle blogger. Titt innom arkivene her.)

Jeg leser om modige Heddas inspirerende hverdag og kunst.

Og jeg elsker Inas fargerike tilværelse. 

Når jeg får lyst til å bake noe godt finner jeg tusenvis av oppskrifter fra Joy.

Og Ashlae - som bor i Denver - lager digg mat. For eksempel spaghetti med avokadosaus. (Dersom jeg skulle overlevd på kun én valgfri matvare ville det vært avokado.)

Feminisme! Feminisme! Feminisme! Jeg elsker Marta Breen.

Origamibretting! (En interesse fra barndommen jeg har tatt opp igjen.)

Fantastisk fredagspoesi fra Karen og fine innlegg fra Linn.

Sårbarhet, skam, perfeksjon og tilhørighet - både fra Brené Brown og fra Kathrine Aspaas.

Kreativitet og skriveprosjekter - fra Elizabeth Gilbert. Eat, pray, love er ikke min favorittbok, men av mennesker jeg aldri har møtt er hun en av mine favorittpersoner og jeg stalker henne på alle podcaster og alle andre intervjuer. En inspirerende dame!

Og helt sikkert mye mer jeg akkurat nå ikke kommer på.

Som jeg skrev i det forrige innlegget mitt så handler det om å klikke seg ut av en blogg med en god følelse.

Noen får påfyll av mote, andre av strikkeoppskrifter, andre igjen av mat eller vin eller reise eller ølbrygging eller interiør.

For min del var det fint å rive meg ut av den gamle vanen: daglig oppsøke de med helt andre verdier og interesser enn jeg selv.


Til slutt:

Dette ser du komme... Hva leser du om? Hvilke blogger kan du anbefale?