Takk og lov for helseforsikring

I dag har jeg sittet med forsikringspapirer både for oss og hundene. Og enda så komplisert det kan være er jeg så uendelig takknemlig for at vi alle fire har helseforsikring.

Drago har dessverre vært skadet og generelt veldig mye syk det siste året (vi adopterte ham for 18 måneder siden og han er 3.5 år gammel.) Vi har vært hos ulike eksperter og en periode var vi hos veterinæren flere ganger i uken for å ta MR og CT (ikke hver uke, obviously), skifte gips og bandasjer, sjekke blodverdier osv.

Han har hatt flere store operasjoner, og i fjor måtte han mates gjennom en feeding-tube i nakken og trengte tilsyn 24/7 i et par måneder i strekk.

Heldigvis er han frisk igjen, men bare de siste par månedene har vi likevel vært innom diverse spesialister hele åtte ganger og i dag har jeg altså sittet med papirarbeidet og forbannet hvor komplisert det er samtidig som jeg priser meg LYKKELIG for at vi har forsikringen - for hva i all verden skulle vi gjort uten?

 Rehab etter en ulykke og påfølgende operasjon. Han går på tredemølle med - som du kan se - vann :)

Rehab etter en ulykke og påfølgende operasjon. Han går på tredemølle med - som du kan se - vann :)

 Lasebehandling med beskyttelsesbriller. Tias og jeg så nøyaktig like kule ut fordi vi fikk være med (Drago lider av sterk separasjonsangst og er ikke så tøff som han ser ut...)

Lasebehandling med beskyttelsesbriller. Tias og jeg så nøyaktig like kule ut fordi vi fikk være med (Drago lider av sterk separasjonsangst og er ikke så tøff som han ser ut...)

Det første året i Denver endte også jeg opp på sykehuset (en lang historie som jeg skriver om i boken min, kunne vært alvorlig, men gikk veldig smooth og var helt fin etter noen dager) og ble lagt inn til observasjon over natta. Uten forsikring ville det kostet oppimot 100,000 kroner og bare ambulanseturen kostet nesten 60,000. På grunn av en bitteliten feil i måten papirarbeidet ble prosessert måtte jeg krangle på regningen i månedsvis.

Da jeg fikk høre at forsikringsselskapet tok på seg kostnaden og at regningen hadde krympet til NULL dollar var jeg så lettet at jeg gråt på telefonen og saksbehandleren ropte: "Halleluja!"

Alle barn i USA er automatisk dekket av forsikring og for de som ikke har råd/ikke jobb med health benefits dekkes det mest nødvendige. Alle krigsveteraner får også alt dekket. 

Men ikke alle dyr.

Med tiden håper vi å kunne bruke mer penger på veldedighet for hunder.

Tias og jeg har blitt godt kjent med personalet på veterinærsykehuset og de forteller at enkelte kommer inn med dyrene sine, men må snu i døra fordi de ikke har råd til å betale for behandlingen.

Det er så grusomt at jeg ikke finner ord.

Jeg har aldri vært mer redd enn da Drago hoppet gjennom et vinduet og blodspruten sto i taket og vi kjørte til akuttmottaket uten å ane hvordan det skulle gå...

 Beste medisin når man ikke kan røre seg noe særlig: en hai/klovn/boxer som skaper mye morro :)

Beste medisin når man ikke kan røre seg noe særlig: en hai/klovn/boxer som skaper mye morro :)

 Og en god rumpe å hvile på <3

Og en god rumpe å hvile på <3

... og jeg har aldri vært mer lettet/rørt/grått av glede enn da han - etter nesten fire måneder - fikk av gipsen og kunne løpe rundt og leke med Ducky (som ikke forsto at han måtte holde seg i ro da han var syk):

Hundene betyr så mye for meg. Og etter et nokså strabasiøst år setter jeg pris på hver dag vi alle er friske.

De har lært meg så mye om ansvar. For noen år siden klarte jeg ikke å gi meg selv det jeg trengte, men nå, med to som er så avhengige av meg, finnes det aldri et alternativ - jeg må ta godt vare på meg selv for å kunne ta vare på dem. (Og for å leve et godt og rikt liv, selvfølgelig!!)

Nå er jeg veldig glad for å ha sendt inn alle papirer så vi får kostnadene i retur. Og, som sagt tre tusen ganger allerede - ubeskrivelig takknmelig for at vi har forsikring.

 Happy and healthy :)

Happy and healthy :)


Til slutt:

Har du selv dyr? Hva betyr de for deg?