En taus stalker - Siri Seljeseth watch out :)

Jeg sitter foran peisen med en betent drøvel som hindrer meg i å snakke.

I det minste kan jeg svelge mitt eget spytt igjen, og det er jo en fordel, må jeg si (skrive.)

Noe godt har kommet ut av denne merkelige infeksjonen: Jeg har sett alle seks episoder av en serie du med stor sannsynlighet allerede har pløyet gjennom.

Er ikke "Unge lovende" helt fantastisk?

Det er så forfriskende å se karakterer man faktisk TROR på.

Ingen stereotyper, ingen kleine dialoger, bare komplekse og interessante mennesker jeg er overbevist om at faktisk lever i Oslo akkurat nå. 

Som mange andre får jeg assosiasjoner til Girls.

Mitt aller største forbilde er Lena Dunham. Jeg oppdaget filmen "Tiny Furniture" ved en tilfeldighet for noen år siden og ventet spent mens første sesong av Girls var i produksjon.

Nå er den en av mine favorittserier og jeg er litt stalkerish når det kommer til Lena Dunham på en måte jeg aldri har vært med en kjendis tidligere.

Jeg ser alt jeg kommer over av intervjuer, hører på podcasten hennes (jeg hater å si det, men av alt hun har skapt er jeg minst fan av den), jeg har - selvfølgelig - også lest boka hennes og da en venn fortalte at han gikk på High School med henne i NYC... da lagde jeg en sånn irriterende og noe pinlig "iiiiik"-lyd. 

IMG_0015.JPG

Lena sier mye bra og viktig med tanke på feminisme og kroppstillit, hun er modig, morsom, kreativ og full av selvironi. Tilsynelatende er hun også ydmyk og... jeg vet ikke, "seg selv"? (Dersom man kan si det om et menneske man aldri har møtt?)

I all sin suksess får jeg inntrykk av at arbeidet Lena Dunham gjør - både mtp tekst og skuespillerprestasjoner basert på egen tekst - handler mer om viktige budskap enn det handler om at HUN skal beundres som person. Og det må jeg bare beundre!

Dette ble jo plutselig et lite LD-fanbrev, men det jeg skulle frem til var at jeg nå også kommer til å stalke Siri Seljeseth, skaperen av "Unge lovende".

Jeg får vel starte med å se ukens "Nytt på nytt" og ta det derfra?

Kort oppsummert: en fantastisk serie. Intelligent skrevet, fantastisk casting, elsker-elsker-elsker hvert sekund og kan ikke vente til neste sesong som visstnok skrives right now.

Jeg er fan av alle de tre jentene og har bestilt Gine Cornelia Pedersens romaner og håper at seosng to av serien kommer med LITT mer enn bare seks episoder?

Takk.


Til slutt:

Hva synes du om "Unge lovende"?

Og hvor høyt på lista over mest fantastiske TV-serier står "Girls?"

Hvem er ditt største idol? 

Alle svar mottas med stor - og taus - takk :)

PS: Dersom du ikke har sett "Master of None" på Netflix anbefaler jeg den STERKT. Se trailer her. (Mye vondt og mye godt kommer ut av en drøvelinfeksjon! SE DEN!)