Count your blessings

Av en eller annen grunn har jeg alltid trodd at de fleste (ikke alle, jeg vet mange også gruer seg) har julen som sin favoritthøytid.

Etter at vi flyttet til USA har jeg forstått at Thanksgiving for mange er ENDA viktigere, og at man ikke sier: "God jul" i desember, men "Happy Holidays!" fordi vel så mange feirer Hanukkah - eller ingenting.

De siste tre årene har vi har vært med på et par "Friendsgiving"-feiringer og det har minnet veldig om en "typisk amerikansk film" - med "takknemlighetsrunde" og stuffing og turkey og gravy og cornbread og bortimot ti ulike paier til dessert.

Jeg har fokusert mye på takknemlighet den siste tiden, skrevet ut flere kladdebøker med store og små hendelser/gester/ord/mennesker/følelser jeg setter pris på - noe som har utgjort en enorm forskjell i måten jeg tenker på. Og kanskje er det derfor denne høytiden plutselig føles ekstra fin?

Mens jeg skriver dette pynter naboen huset med lys langs takrenner, dører og vinduer, for i morgen kommer hele storfamilien fra en annen stat.

Whole Foods var tidligere i dag STAPPFULL av mennesker og i køen overhørte jeg en dame fortelle at to av tre barn allerede er i hus og at hun skal hente sistemann på flyplassen i kveld - og jeg har sjelden sett et mer gira menneske :)

Det henger høstinspirerte kranser på alle dører i nabolaget og huset som hadde en oppblåsbar katt til Halloween har nå fått en enorm kalkun (snart erstattes den vel av et reinsdyr?) 

Når venner beskriver hvorfor Thanksgiving er deres favoritthøytid - også over julen - begynner jeg å forstå hvorfor:

Det handler om tid med dem man er glad i og takknemlighet for alt man allerede har - helt uten fokus på hva man "trenger"/ønsker seg/"må-kjøpe-for-å-kjøpe".

Fint. Men for mange tror jeg at julen egentlig - under alle pakkene - handler om det samme. Tid sammen, en pause fra hverdagen og mange bittesmå tradisjoner man gjentar år etter år etter år.

Men tilbake til morgendagens feiring og fokus:

I år er jeg takknemlig for at jeg akkurat nå føler meg trygg. Det er en luksus altfor mange mennesker ikke har.

Jeg er takknemlig for at problemene mine - i det minste til dels - er overfladiske.

Jeg er takknemlig for at jeg endelig har akseptert en del utfordringer jeg ikke hadde akseptert på denne tiden i fjor.

Jeg er takknemlig for en fleksibel jobb som gir meg rom til å skrive på si.

Jeg er takknemlig for familien min og vennene mine og fadderbarna mine og niesene mine og alle de andre barna jeg er utrolig glad i.

Aller mest er jeg takknemlig for at jeg har Tias, og disse to...

... alle tre fyller livet mitt med så mye glede og kjærlighet.


Til slutt:

Feirer du Thanksgiving? Hva er din favoritthøytid?

Og hva er du takknemlig for?