Dam-dam-di-dam... Dam-dam-di-dam... Dam-dam-di-dam-dam-dam-daaam-ned-i-kiloooograaaaammm...

I dag er jeg frustrert av to grunner.

1) Jeg har egentlig mye på hjertet og er veldig engasjert i mye for tiden - men alt jeg skriver om skal potensielt inn i boken min og derfor blir det til at bloggen ikke oppdateres. (Mulig den må bli en kjedelig hverdagsblogg med fokus på... hverdag i en periode. Enten det eller dvale.)

2) Jeg har en venninne som skal gifte seg til våren. Og neida, jeg er ikke frustrert fordi jeg er invitert i bryllup (faktisk gleder jeg meg), men fordi noe hun fortalte meg i går gjør meg forbanna.

Over helgen tittet hun på brudekjoler sammen med moren og en venninne. I to av tre ulike salonger fikk hun det samme spørsmålet:

"Sååå? Hvor mye planlegger du å gå ned i vekt før den store dagen?"

WTF?

Det er fristende å skrive at disse sjarmerende salgsassistentene i det minste kunne spurt OM hun hadde planer om å redusere kroppen sin, ikke bare antatt at alle ønsker det... men ville det vært noe særlig bedre?

NEI.

Jeg vet at mange trener ekstra/spiser sunnere/går på en ekstremdiett før de skal gifte seg fordi de tross alt skal være midtpunkt for en dag og foreviges av en fotograf osv osv osv. Og selvsagt er det opp til hver enkelt, men...

... hvorfor er det liksom allment akseptert at det å "look your best"/"jeg skal se så bra ut som OVERHODET mulig" - automatisk innebærer å være tynnere?

At en brud "selvsagt" har tenkt til å miste X antall kilo før hun sier ja til å fortsette å leve akkurat som før med mannen hun allerede har bodd sammen med i (dette tilfellet) åtte år?

Selvfølgelig må de som skal gifte seg få lov til å gi en ekstra effort for å ta seg ekstra godt ut på dagen sin - også om det innebærer å gå ned i vekt, det er ikke det jeg reagerer på - det jeg synes er helt SYKT er at det tilsynelatende er helt okay å anta at "alle" nok må sy inn kjolen når det nærmer seg bryllupet fordi kroppen da vil være en helt annen?

Venninnen min ble lei seg, men sa ingenting.

Og det kan jeg godt forstå. Likevel, hadde nok bruder sagt: "gå ned i vekt? WTF?" og slått disse søte brudekjolebutikkmedarbeiderne rett i bakken med de enorme diamantforlovelsesringene sine ville de vel sluttet for lenge siden?


Til slutt:

Har du hørt om lignende tilfeller?

Kanskje har mange et ønske om å være så fit som mulig før bryllupet sitt, men er det okay å anta at det gjelder alle? Tanker?