Favoritter 2015

Jeg tror ikke det er mulig å se flere TV-serier enn jeg allerede gjør, MEN i 2016 skal jeg definitivt få med meg flere filmer og lese langt flere bøker.

Her er mine favoritter fra 2015.

BØKER:

Rising Strong av Brené Brown. (Jeg mener det er hennes sterkeste bok så langt, så dersom du ikke har lest den? Vel... les den!)

The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing av Marie Kondo. (Om minimalisme og organisering - langt utover skuffer og skap.)

Fordi jeg er gammel nok av Gunnhild Corwin - les hvorfor jeg anbefaler denne viktige/gode/underholdende boken her.

Vingebelastning av Helga Flatland. (Kanskje min favorittforfatter akkurat nå, uten tvil min skjønnlitterære favoritt fra 2015. Trilogien hennes er fantastisk, og det samme - men på en annen måte - er denne.)


NORSKE TV-SERIER:

Unge lovende. (Fangirl...!)

Frikjent. (Heldigvis kommer det en ny sesong!)

Øyevitne. (Vi skulle se én episode som en pause i skriving/Tias sin research - og vips så hadde vi sett alle seks.)


TV-SERIER:

Girls. (Sesong 4. Og 5 kommer allerede 21 februar!)

The Americans (sesong 3. Neste sesong kommer visst i mars 2016.)

Jeg må ramse opp flere: HOC, Master of none, Transparent (ny sesong ute NÅ, vi så hele på én kveld i julen og den er fantastisk!!), Rectify, Hannibal, The Affair, Homeland.


MUSIKK:

Soko + Ariel Pink, Lovetrap

San Fermin, Emily

Og alt av Bent Denim. (Spesielt Good Night's Sleep.) Pluss at jeg har hørte masse på Built to spill etter konsert på sensommeren (tekstene er fantastiske.)


FILMER (mulig enkelte av disse er fra 2014, men jeg så dem i 2015):

STAR WARS - The Force Awakens. Ikke bare den beste av alle SW-filmene, men den beste filmen jeg har sett på veldig lenge. BB8 er min favoritt.

 Dette kan kalles dyremishandling. Det er i tillegg et helt elendig bilde. Men BB8 på Duckys hode er likevel verdt å dele.

Dette kan kalles dyremishandling. Det er i tillegg et helt elendig bilde. Men BB8 på Duckys hode er likevel verdt å dele.

Boyhood.

Whiplash.

Og Inside Out var også veldig søt med et veldig fint budskap og bør vel også stå her :)


PODCASTS

Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne, jeg hører mange timer med podcasts hver uke - mens jeg kjører bil, vasker, går med hundene, bretter klær osv) - men jeg må jo nevne Radioresepsjonen.

Tusvik og Tønne (les om Sitronrumpe og bensinpumpe her.)

Tim Ferriss Show

Og The Good Life Project med Jonathan Fields.


Til slutt:

I 2016 skal jeg lese mye. Jeg har en høy bunke og en full Kindle og har fått anbefalt denne boken, Red Queen av en venninne som er velding gald i YA.

I tillegg kommer det mange gode filmer frem mot sommeren, blant annet gleder jeg meg til The Jungle Book.

Hva TV angår kommer det så mye bra fremover at jeg er skikkelig gira - dersom det ikke er tydelig: jeg ELSKER TV-serier og filmer. Det kan gå en uke eller to uten at jeg ser noe i det hele tatt, for SÅ, i løpet av en helg eller en kveld, se en hel sesong av noe. Lite er mer inspirerende og avslappende og koselig enn å legge seg i den enorme sofaen vår med hundene og se noe av høy kvalitet (eller lav, alt ettersom hva man er i humør til.)

Har du sett Mammon? Jeg har hørt så mye bra om den, kan den anbefales?

Men hva med deg? Hva er dine favoritter fra året som gikk?

Og hva gleder du deg til å lese/se/høre på i 2016?