Søndagslister #1

Søndag.

En fin dag, synes jeg.

Tidligere pleide jeg å handle inn mat for flere dager (her er alt åpent 24/7), jeg vasket som regel huset, i det minste deler av det, jeg la meg ikke før både mail- og FB-innboks var tomme. Og jeg lagde planer og lister og gjorde kort sagt alt jeg kunne for å starte uken med et BÆM.

Søndagen var liksom bare en dag for forberedelser: effektivitet og "full kontroll". Den var liksom ikke en egen dag. 

Nå tar jeg det bevisst rolig.

Jeg ringer besteforeldrene mine i Norge for å sladre litt, jeg skriver kun hvis jeg virkelig vil skrive, dersom jeg føler for det (og det gjør jeg alltid) leser jeg noe skjønnlitterært (fordi jeg innbiller meg at jeg ikke har tid i ukedagene, noe som egentlig ikke er sant, og noe jeg må gjøre noe med, for finnes det noe bedre?), jeg gjør hyggelige ting med venner (brunch, grilling, hiking, parkpicnic) ELLER jeg bestemmer meg på forhånd for å ha NULL planer.

Og så tar jeg alt som det kommer.

Men uansett hva jeg ellers ender opp med å gjøre er det to ting som ALLTID prioriteres:

- Jeg lager en liste over ting jeg var takknemlig for i uken som gikk

- Og jeg lager en liste over hva jeg gleder meg til i den som kommer

Denne uken er jeg takknemlig for...

... at Tias har FRI i dag! For det er nemlig ikke en given, han jobber ofte over hundre timer i uken, noe som, naturlig nok, inkludererer helgene. Og jeg gleder meg, for i kveld skal vi se de to siste episodene av The Americans Season 3. (Følg link for trailer, anbefales!)

... at jeg stadig får fine tilbakemeldinger fra de som har lest boken min: i går fikk jeg ikke mindre enn tre! Jeg er veldig takknemlig for at mange tar seg tid til å skrive til meg, jeg blir ofte rørt til tårer, jeg føler meg ydmyk. Og stolt.

... at livet mitt liksom faller på plass. De siste tre årene (etter bokutgivelsen + flytting til Denver) har jeg falt veldig til ro, men spesielt de siste ukene er det som om noe i meg liksom har klikket: jeg føler meg veldig trygg på meg selv. Og uten å være euforisk lykkelig hele tiden er jeg generelt fornøyd og tilfreds med livet mitt, hverdagen min og hva jeg velger å fylle tiden min med.

... at jeg har begynt å blogge. Jeg tror det skyldes punktet rett over her ^


Og DETTE gleder jeg meg til i uken som kommer:

... besøk! Pappa kommer og skal bo her i ti dager og vi skal på Death Cab for Cutie konsert på Red Rocks (verdens FINESTE konsert-venue) og vi skal hike i Rocky Mountains og vi skal spise sykt mye god mat og spille Scrabble. Ducky gruer seg skikkelig...:

... litt mindre sol. Opp mot 40C er okay når man kan bade eller ligge på en strand, mindre okay når det er hverdag og hundene "lider" (vi gikk tur ved midnatt for et par dager siden i tretti grader.) Akkurat nå savner jeg høstdager i Dublin med ruskeregn og frisk vind...

Uansett, denne uken er det spådd litt uvær, og til tross for at jeg ikke unner Ducky torden (da gjemmer hun seg under bordet) blir det digg med litt regn:

... donering av hundemat! Tias og jeg er begge opptatt av dyrevelferd, og denne uken får vi både leker, senger, matskåler og annet utstyr + mat og treats vi har bestilt som skal leveres til et omplasseringssenter. Noen av hundene har matallergier og spiser derfor bare babymat for mennesker, noe som selvfølgelig er dyrt, og det finnes ingenting bedre enn å bidra litt til at de skal få det bedre.


Til slutt:

Hva gleder du deg til i uken som kommer?

Fører du takknemlighetsdagbok? (Jeg har gjort det i omtrent ett år, noe motvillig i begynnelsen, men det har virkelig endret fokuset mitt. Det er fint å kunne sette pris på alt man har og alt man gjør fremfor å henge seg opp i hva "alle andre" har/presterer eller alt man ikke har/får til.)

Hva er en perfekt avslutning på uken for deg? Har du noen faste søndagsrutiner?