Mer nysgjerrighet.

I forrige uke skrev jeg om nysgjerrighet. Og i dag kom jeg over dette sitatet:

Interesting people are curious people; I wonder why that is?
— Bill Maher

Jeg er takknemlig for at jeg indirekte kan kalle meg selv et interessant menneske ved å si:

Det er jeg også ekstremt nysgjerrig på!

For han har rett. Ved å være mer nysgjerrig og mer interessert blir jeg jo automatisk også mer interessant?

Ikke bare for meg selv, som tross alt er den viktigste personen å være interessant for (det er jo jeg som må tilbringe mest tid med meg, andre slipper unna etter noen timer.) Men også for andre mennesker!

Dette pleide jeg å interessere meg for:

Næringsinnholdet i maten jeg spiste. Størrelsen på lårene mine. Nok tid til trening. Få gode karakterer. Oppnå noe som kunne gi meg en form for verdi. Heldigvis også litt annet. Men skal jeg være ærlig - og det er jo hele poenget - så kom det meste i bakgrunnen. (Trist, men også sant.)

Dette fokuset (jeg kan ikke kalle det for "interesser", ærlig talt) gjorde meg ekstremt rigid og helt absurd KJEDELIG. Jeg er så glad jeg slipper å tilbringe mer tid i den hjernen... Og jeg er glad de rundt meg slipper å tilbringe mer tid med en person som var mest opptatt av å følge dagens (og livets) rigide plan, og som derfor ikke hadde så veldig mye spennende å dele:

"Hva jeg skal til helgen? UTFØRE RUTINER TIL PUNKT OG PRIKKE."

Og hva betyr det at jeg ikke hadde noe spennende å fortelle om?

At jeg ikke levde et spennende liv.

At jeg ikke hadde det bra.

Er livet kjempespennende nå?

Kanskje innimellom?

Men mest av alt er det FINT. Relativt rolig, som jeg liker det, men også fylt av mennesker og latter og mat og fleksibilitet og bøker og nyheter og TV-serier og, som jeg nevnte i nysgjerrighetsinnlegget mitt: masse spørsmål.

Jeg prøver ikke å si at jeg er et sykt interessant menneske, jeg prøver bare å si at jeg sykt mye mer interessant nå enn jeg var da jeg levde uten et snev av nysgjerrighet.

 Wazzup?

Wazzup?


Til slutt:

Kjenner du deg igjen i noe av dette?

Liker du Duckys nye halsbånd?