Death Cab for Cutie

Den fineste konsertopplevelsen jeg har hatt var med Rufus Wainwright på en liten pub i Dublin, så liten at han på et tidpsunkt bestemte seg for å kutte ut mikrofonen. "Magisk" må ikke brukes uten grunn, da mister ordet all sin magi, men den kvelden, altså, den var helt spesiell.

Det samme var stemningen da jeg så den aller siste konserten Postal Service spilte noensinne for et par år siden.

På en annen måte var Death Cab for Cutie på Red Rocks forrige onsdag også fantastisk. Venuen er kåret til en av verdens aller fineste, og det gir veldig mening.

24 låter på to timer i tjuefem grader, under klar stjernehimmel, utsikt til Denver downtown langt-langt-langt der nede, MIDT i fjellet:

Etter en dag med masse torden og lyn og litt regn klarnet det etterhvert opp:

Innimellom føltes det som om jeg - omgitt av masse mennesker - var helt alene. Og innimellom føltes det som om jeg var en del av nettopp denne menneskemengden.

Sånn er gode konserter, tenker jeg.

Det føltes også som om jeg sto i en GRØNN sky, for etter legaliseringen røykes det både her og der: fra bakhager når man går tur, fra biler når man står på rødt lys, og ja, på konserter (til tross for at det egentlig bare var "lov" i midtgangen... Det skiltet burde jeg tatt bilde av.)

IMG_5323.JPG

Fordi vi bestilte billetter i siste liten, ble vi sittende/stående ganske langt bak, men det gjorde absolutt ingenting.

En litt magisk opplevelse jeg er glad jeg fikk dele med pappa og Tias. (Vi holdt oss til øl og vin.)


Til slutt:

Hva er din aller, aller beste konsertopplevelse?

Liker du Intimkonserter eller store konserter best? Inne eller ute?


Dersom du noen gang skal til Colorado er Red Rocks et must. Konserter, yogaklasser, filmer i fantastisk natur. Grønne skyer, til og med.