Hai

Hai.

Det viktigste først. Bare noen timer etter at vi landet i Tokyo møtte jeg denne Bearbricken og han satte standarden for resten av oppholdet (men ble ikke med hjem, dessverre):

Denne ferien var akkurat litt for kort.

Jeg hadde skyhøye forventninger og koste meg hakket mer enn jeg trodde var mulig. Akkurat som jeg håpet/trodde elsket jeg kulturen, maten, menneskene - alt jeg rakk å oppleve på fem korte dager.

Det beste var å tilbringe masse tid med Tias - min favorittperson. Vi startet dagene med japansk frokost (stekt laks, ris, misosuppe, tofu, diverse seaweed og grønnsaker, grønn te og frukt) og tittet i gallerier, butikker, var på spa, spiste ufattelig god mat, svømte litt i hotellbassenget i 47 etasje, var på utallige cafeer og barer. Et høydepunkt var en femten retters middag på en tradisjonell vegansk restaurant med to Michelin stjerner (det kan jeg skrive mer om, for det var en fantastisk (og merkelig) opplevelse.)

Reisen var lang (2 timer til San Francisco, 10-11 timer til Tokyo) og tidsforskjellen stor (16 timer), men det gikk helt smooth begge veier. I stor grad fordi vi brukte bonuspoeng og fløy første klasse tur/retur (en opplevelse i seg selv, må jeg si.)

Mens jeg så en film og spiste fem retters middag (i superfin pysj med flyselskapets logo og ansiktsmaske fra Shiseido) redde flyvertinnene opp en seng til meg ved siden av - de hadde egen putemeny og lurte på om jeg ville ha "hard" eller "soft" madrass? What?) 

Dette var jo ekstra stas ettersom det var helt gratis (jeg kan skrive mer om poeng osv, men det er nok ikke så utbredt i Norge som det er her i USA - kort sagt fikk vi hele flyreisen dekket og delvis hotelloppholdet også.)

 Jeg har også et bilde av meg som sover. Det trenger ikke deles med internett ettersom jeg har munnen halvåpen og ser ut som en ape.

Jeg har også et bilde av meg som sover. Det trenger ikke deles med internett ettersom jeg har munnen halvåpen og ser ut som en ape.

 JAL-pysj.

JAL-pysj.

 The Intern og en liten mellomrett. (Typisk flymat, ikke sant?)

The Intern og en liten mellomrett. (Typisk flymat, ikke sant?)

 Og slutten på frokosten - som også inkluderte både sashimi og sushi.

Og slutten på frokosten - som også inkluderte både sashimi og sushi.

Da jeg var syk var ferie stressende fordi maten var fremmed og fordi jeg ikke fikk fulgt rutinene mine. I dag er ferie fantastisk fordi maten er spennende og jeg får et avbrekk fra hverdagen.

Som alltid når man reiser vekk får man et litt videre perspektiv på livet, og prioriterer litt annerledes når man kommer hjem. Akkurat nå var det virkelig noe jeg trengte. De siste månedene har jeg vært litt i tvil om hva jeg skal/bør satse på og dedikere tiden min til - nå har jeg tatt mange avgjørelser og er mer målrettet. Og jeg tror det var nødvendig å komme seg litt bort for å se dette tydeligere.

Jeg innser også hvor heldig jeg er, som gleder meg til å ta fatt på hverdagen min. Nå er det ikke sånn at det alltid føles som en fest å sette seg ned med tekst og oversettelser, men det er utrolig fint fordi jeg styrer min egen tid og kan jobbe hjemmefra.

Dessuten synes jeg - stort sett, når det ikke er frustrerende - at det er fantastisk å kunne jobbe med mine egne prosjekter. Jeg kan legge det opp sånn at enkelte dager er helt dedikert til det ene, og enkelte til det andre. Ingenting føles bedre enn å sende fra seg tekst til forlaget og vente i spenning på feedback. De nærmeste dagene vil gå med til nettopp det - og jeg er så takknemlig for at det er dette (etter mye om og men) jeg investerer tiden min i.

 Gjensynsglede.

Gjensynsglede.

Som alltid når man kommer hjem står det mye praktisk for tur - handling og regninger og eposter og klesvask - men jeg vil gjerne dele noen bilder fra Tokyo snart.

Litt om maten (fordi den var så god og vi spiste mer spennende enn "bare" sushi/sashimi, som jeg har tenkt på som "typisk" japansk), litt om menneskene (slik jeg oppfattet dem) og litt mer om kropp i forbindelse med spa (jeg lærte en del viktige ting.) 

Ønsker deg i mellomtiden en veldig god helg!


Til slutt:

Hva synes du er det beste med å reise på ferie? Og hva er det beste med å komme hjem?