Ssssh...

Dersom du, som jeg, er en introvert, har du nok allerede lest "Quiet - The Power of Introverts in a World that Can't Stop Talking" av Susan Cain, og (sammen med millioner av andre mennesker) tenkt: 

"Nettopp!"

Grunnen til at jeg kommer tilbake til et tema vi kanskje er litt lei av å høre om er at Susan Cain har fått egen PODKAST.

Den heter "Quiet: The Power of Introverts" - og det som gjør den så fantastisk er at fokus er på "stille" barn.

Jeg anbefalte den til en venninne og tenkte at jeg like gjerne kunne nevne den her også, for dersom du er en mamma eller pappa eller tante eller bestefar til en som foretrekker å tilbringe mye tid alene og blir litt overveldet av tett program eller mange mennesker på en gang?

Lytt og få gode tips til hvordan du kan tilrettelegge.

 Jeg har ingen barn, men dersom hunder kan kategoriseres som ekstro- og introverter er hunden til venstre i første kategori og hunden til høyre i sistnevnte. Ducky er supersosial og blir gira av å møte folk, mens Drago foretrekker å være hjemme og blir trenger hvile etter utflukter.

Jeg har ingen barn, men dersom hunder kan kategoriseres som ekstro- og introverter er hunden til venstre i første kategori og hunden til høyre i sistnevnte. Ducky er supersosial og blir gira av å møte folk, mens Drago foretrekker å være hjemme og blir trenger hvile etter utflukter.

Så langt har det bare kommet tre episoder, men Susan Cain skal videre intervjue foreldre, psykologer og andre spesialister og gi lytterne verktøy for å forstå/støtte/styrke "stille" barn. (Arianna Huffington (du vet, dama bak Huffington Post?) intervjues med datteren i episode 2.)

Jeg synes dette er så viktig fordi jeg kjenner meg igjen i mye - alt fra gruppearbeid til følelsen av å ikke alltid ha overskudd til ting som alltid "skal" være gøy.

Spesielt viktig synes jeg det er at barn forstår at det er helt okay å foretrekke tid alene etter skolen fremfor masse aktiviteter eller besøk av venner.

Selv pleide å tro noe var alvorlig galt med meg fordi jeg syntes store tilsetninger var slitsomt, skammet meg over at jeg ble stressa av for mange planer og pleide å drømme om å bli en sosial sommerfugl (altså, VIRKELIG.)

Men fordi jeg var så usikker trosset jeg behovene mine, og ble, som konsekvens, ganske sliten - samtidig som jeg følte meg utrolig teit. Ingen god følelse.

Men nå har jeg akseptert at jeg aldri kommer til å være en som flyr fra en sosial avtale til den neste med masse energi (og da er det jo ganske smart at jeg jobber hjemmefra/fra biblioteket.) Og jeg er helt komfortabel med at jeg innimellom foretrekker å ha filmmaraton eller lese bøker fremfor å gå ut en helg

That being said, det er lite jeg synes er mer hyggelig enn å spise middag med gode venner eller spille spill eller gå ut på mindre barer. For jeg er utrolig glad i mennesker og jeg kan prate hull i hodet på folk og jeg har heller ingen problemer med å holde foredrag eller taler.

Som vi vet handler det ikke om å være sjenert eller asosial, men om hvordan man lader opp og henter energi. Ekstroverter får påfyll av mennesker, fart og morro, introverter trenger mer stillhet og tid for seg selv.

For en lettelse det har vært å - uten å sette meg selv i en boks - kunne gi meg det jeg trenger, sette pris på de kvalitetene jeg stemplet som feil, bli mer meg selv fremfor å bruke energi på å bli mer av alt jeg ikke er: Supersosial, utadvendt og sjarmerende - for å nevne noe. 

Dette skulle ikke handle om meg i det hele tatt, men vips, så gjorde det likevel det. Tilbake til poenget:

Har du barn eller kjenner barn som kanskje er introverte, anbefaler jeg deg å lytte til denne podkasten. Her er linken en gang til.

Før jeg ønsker deg en stille - eventuelt en heidundrandes sosial og festlig - helg anbefaler jeg (igjen, jeg tror jeg har gjort det før) Susan Cains Ted Talk.

Og blant alle episodene av "The Good Life Project" (en av mine favorittpodkaster) er intervjuet med Susan Cain blant de beste. Dersom du ikke allerede subscriber på den kan du lytte her.

Min helg skal bestå av masse jobbing og et skikkelig filmmaraton med Tias.

Avbrutt av tur med hundene og en stor brunch med venner på lørdag. Litt av alt, helt optimalt!


Til slutt:

Er du en introvert? En ekstrovert? Midt i mellom?

Jeg er ingen fan av å plassere folk (inkludert meg selv) i en boks, men for å gi seg selv påfyll kan akkurat dette være en fordel. Ta gjerne Susan Cains test her.