Gratulerer med dagen!

I dag dukket det opp en merkelig statusoppdatering i Facebook-feeden min. Noe i denne duren:

"Hvorfor feire Kvinnedagen? Synes vi har det godt her i Norge, jeg. Ingenting å klage på."

Jeg kunne skrevet noe om ignoranse (vi nyter godt av likestillingen og ville ikke vært "her" uten feminismen), jeg kunne skrevet mye om hvorfor det fremdeles er viktig å fokusere på feminisme (kvinner og menn tjener ikke like mye, man hører fremdeles folk si: "hun er flink i matte, til å være JENTE, det er langt flere menn i maktposisjoner enn det er kvinner osv), men det jeg synes er verst med kommentarer som dette er (innlysende):

Det FINNES kvinner utenfor Norge. Det finnes kvinner som ikke bestemmer over egen kropp, som giftes bort, som ikke har mulighet til å utdanne seg, som mangler den luksusen det er å kunne fortelle Facebook at man ikke egentlig har noe å klage på.

For meg handler feminisme om solidaritet og like rettigheter og like muligheter for begge kjønn. Over hele verden.

Derfor er jeg nysgjerrig på hva de som IKKE identifiserer seg som feminister egentlig legger i begrepet?

Uansett. Gratulerer med Kvinnedagen!


Til slutt:

Hva er din definisjon på feminisme? Og identifiserer du deg som feminist?