Tiden flyr

Hvis jeg jobber i x antall timer tjener jeg y kroner.

Det vil ta meg 20 minutter å svare på tre mailer.

Jeg må være der om en time, presist.

Hvor lang tid vil det ta?

Og vil det være verdt det?

Hvordan kan jeg være mest mulig effektiv?

Sånn tenker jeg ofte.

Selvfølgelig har jeg ansvar og forpliktelser med tidsfrister, og hverdagen krever planlegging, ofte også lister, men jeg prøver å også gjøre rom for aktiviteter som får meg til å tenke på denne måten:

Jeg skjønner ikke hvor de timene ble av?

Hæ? Er klokken elleve? Allerede? 

Tiden fløy!

 Tiden flyr derimot ikke når man venter.

Tiden flyr derimot ikke når man venter.

Det er jo helt greit å være stressa og ha tusen baller i lufta samtidig og ikke egentlig ha tid til å puste, for hei, her går det i ett, det er alltid noe å rekke og jeg kan ikke sitte her og kaste bort dyrebare minutter på å puste med magen eller legge et puslespill. 

Så lenge jeg også legger fra meg alt det jeg innbiller meg er så sykt viktig (og som i stor grad ikke er det, skal jeg være ærlig) og gjør noe avslappende. Som nettopp å legge et puslespill. Eller brette papir. Eller legge en kabal. Eller løse et kryssord. (Den oppsummeringen fikk meg til å høres ut som om jeg er åtti. Men det er disse tingene jeg liker å gjøre og skulle ønske jeg også var glad i å strikke!) 

Repetetive aktiviteter hjelper meg å sone helt ut og glemme to-do innen x antall minutter. 

De er en form for meditasjon som visstnok skal gi de samme fordelene man får om man sitter i stillhet eller med en App (noe jeg også gjør*) hver morgen:

Indre ro, redusert stress og bedre konsentrasjon.  

Det er faktisk i disse pausene - når jeg har null forventninger - at jeg får gode ideer.

At alt det jeg ellers prøver å presse frem av løsninger på konkrete problemer eller kreativ tekst plutselig kommer til meg.

Aha!

Så, ja. Mer av alt dette.

* Og når det gjelder meditasjonsapper kan jeg anbefale en som er skikkelig bra. Jeg liker den langt bedre enn Headspace og andre jeg har prøvd.

Søk på: Insight Timer.