Ordets makt - frihet fanget på papiret

ROS - rådgivning om spiseforstyrrelser - er en organisasjon som tilbyr veiledning per telefon og e-post til alle som er berørt av en spiseforstyrrelser, eller har et vanskelig forhold til kropp, mat, følelser og trening.

Les mer om hva de tilbyr her.

I denne utgaven av medlemsbladet, ROSINFO, har jeg bidratt med en artikkel:

Ordets makt - frihet fanget på papiret.

Jeg skriver om hvor vikitg dagbokføring har vært for meg og min prosess.

Ikke bare i forbindelse med sykdom (selv om det er vinklingen her), men også etter at jeg ble frisk. Jeg tror at alle kan ha nytte av å kommunisere med seg selv på papiret :)

Her er et utdrag, og du kan lese resten her:

Skrivebøkene mine blir som speil. Alt som foregår på innsiden, alt jeg tidligere ville skjøvet unna – bekymringer som ofte spinner i loop, tankerekker som er skumle å avslutte, vanskelige følelser som sjalusi, sinne og bitterhet – reflekteres tilbake.

Jeg ser hvordan fryktene mine liksom diskuteres i hjel på sidene, hvordan de – etter hvert som jeg spør meg selv på papiret: ”hvorfor så redd?” og: ”hvorfor så farlig?” og: ”hva er det verste som kan skje?” – ofte avsløres som irrasjonelle og mister sin makt.

På nettsidene til ROS fant jeg også en god artikkel om istestene vi stadig leser om, som ikke er basert på smak, men næringsinnhold. Du vet, de som forteller oss i hvilken grad vi skal ha dårlig samvittighet dersom vi velger den vi har mest lyst på fremfor den som er rangert som den såkalt sunneste?

Den er skrevet av psykolog Asle Halvorsen, og her er et utdrag:

Generelt vil vi si at dersom du er usikker på hvilken is du skal velge bør du konsultere legen din. Testen vil ikke ta ansvar for din eventuelle vektutvikling av å spise for mye eller for lite is.

Is er, i føgle nettavisene, noe vi skal ta svært seriøst.

Eventuelt kan vi velge å ikke gjøre det. God helg!