Skriv uten filter!

Jeg har snakket om dagbøker tidligere, og for meg har det blitt veldig viktig å tømme hodet for tanker rett etter at jeg står opp.

Tidligere skrev jeg om kvelden, en slags oppsummering av hva jeg hadde gjort og tenkt osv - men det er så mye mer givende å heller fokusere på hva jeg vil ha ut av den dagen som så vidt har startet.  

Jeg pleier å starte med det første som faller meg inn. Det kan være noe så kjedelig som:

I dag må jeg bare... Eller: Jeg er trøtt/bekymrer meg for/gleder meg til....

Men den ene tanken tar den andre og jeg ender alltid opp et helt annet sted enn der jeg startet. 

Dersom du står helt fast kan du stille deg ett av disse spørsmålene for å komme i gang: 

Tar jeg bevisste valg, eller lar jeg meg styre av forventninger?

Hvordan kan jeg prioritere på en måte som føles mer riktig?

Hva lengter jeg etter?

Dersom jeg skulle levd tre parallelle liv – hvordan ville de sett ut?

Hvordan vil jeg føle meg?

Hvem vil jeg bli husket som? En person som alltid… hva?

Dersom jeg kunne hatt en hvilken som helst jobb resten av livet – og alt betalte det samme – hva ville jeg gjort?

Hvilke valg fra fortiden plager meg? Og hvilke feil er jeg redd for å repetere?

Hvordan ville jeg prioritert annerledes dersom jeg visste at jeg ikke kunne feile? Og hva er jeg villig til å gjøre – uten garanti for å lykkes? Eller frykt for å dømmes av andre?

Hva slags liv ønsker jeg å se tilbake på som gammel?

Hvem har gått foran meg og vist at det jeg drømmer om faktisk er mulig? Og hva kan jeg lære av dem?

Eller, for å kjenne på takknemligheten: Hva er godt i livet mitt akkurat nå?

Jeg er obs på å skrive uten å tenke og uten å dømme. Og så minner jeg meg stadig på at ingen skal lese. Noensinne. Det er lov å sutre og være litt smålig. Og det er - enda bedre! - lov til å drømme skammelig stort om fremtiden :) 

Skriv uten filter! 

Og dersom du har lyst til å lese gjennom det du produserer i halvsøvne kan det faktisk hende du får deg en skikkelig overraskelse. Noen ganger soner jeg nemlig helt ut - og noterer ting jeg ikke engang visste at jeg gikk og tenkte på eller drømte om.  

Jeg har skrevet om samme tema her. (Bla til side 4 og 5.)