Grått, men godt

Denne uken reiser Tias og jeg til Hong Kong.

Vi flyr via LA og Tokyo og har, bevisst, tid til en middag der på det som ble favorittrestauranten sist:

Jeg tror aldri jeg har vært så klar for en ferie. Det skal bli så deilig å la alt ligge - glemme rutiner og oversettelser og manus og ta hver dag som den kommer. Vi har bestilt en del restauranter, men har ellers ingen andre planer enn å titte.

Farfaren min vokste opp i Shanghai, pappa har reist en del i Kina, inkludert Hong Kong, men jeg har aldri vært andre steder i Asia enn Tokyo, og er derfor innmari spent.

Fordi Drago lider av sterk separasjonsangst flytter en hundevakt inn i huset vårt og er her med hundene. Hun er helt fantastisk. Jeg kan ikke nevne navnet hennes uten at det klikker for begge to - og det gjør det jo litt hyggeligere å reise fra dem.

For å demonstrere hva som skjer når de ser bilen hennes:

Denne helgen har vi endelig hatt et vær jeg liker. Grått. Litt regn. Dessverre ingen frisk vind, men man kan jo ikke få alt man ønsker seg.

Jeg har ikke sittet ute i sommer, fordi det er litt som å bli bakt og kvalt levende (opp mot 40 C hver eneste dag siden starten av juni, det er okay på ferie, men ikke okay i hverdagen, synes nå jeg), men da jeg våknet til denne himmelen og regn, tilbrakte jeg flere timer i hagen:

Ducky er redd for torden og ble stående paralysert i hundedøra:

Og så har jeg fått en helt fantastisk tilbakemelding på manus.

Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Ble bare skikkelig rørt og glad og lettet og stolt - og mindre redd.

Steinen jeg gjemte meg under er slengt til side, jeg har kastet fra meg dyna og krabbet frem fra bordet - klar for å fly av sted.

Så får vi se hvor lenge den følelsen varer når det nærmer seg utgivelse. Ha!

Uansett.

Det skal bli godt å røskes ut av hverdagen jeg har skrevet så mye om og få litt nye impulser. Mindre grå blogginnlegg kommer, for her så jo hverdagen nettopp skikkelig grå ut.

Og det er den jo ikke!

Som regel kler hundene seg i langt lystigere farger.

Og det er, som sagt, stort sett strålende sol.